Как да си осигурим чиста, здравословна и вкусна вода чрез филтърните системи, предлагани на българския пазар?

14.09.2023 г.4 мин.

Водата е основна жизнена необходимост, която играе важна роля в живота на всеки от нас, независимо дали става дума за директна консумация, приготвяне на храна, хигиена или напояване на растения и животни. Често обаче качеството на водата, с която разполагаме, не е достатъчно добро за непосредствена употреба и именно тук на помощ идват филтрите за вода. Този тип решение не само подобрява вкуса и качеството на водата, но и гарантира нейната безопасност. Един от иновативните производители в областта е Pentair, чиито продукти можете да откриете в портфолиото на Аква Системи, официален дистрибутор на марката за България. Сред тях е филтърът за вода Pentair Freshpoint F1000-DFB, който комбинира в себе си здравословни технологии и луксозно изпълнение. Повече за системата прочетете в следващите редове.

Вече близо половин век американският производител Pentair предлага иновативни продукти, които отговарят на изискванията на най-взискателните потребители, като системите за филтриране Pentair Freshpoint F1000-DFB.

Филтриращата система Pentair Freshpoint F1000-DFB е предназначена за инсталиране у дома или в офиса и предоставя възможност за монтаж както под мивка, така и в шкаф. В комплекта са включени стилен кран за чиста вода и необходимите аксесоари, които позволяват закрепването ѝ на кухненския плот например.

Системата работи с водно налягане в диапазона от 2.75 bar до 6.89 bar и може да пречиства вода в температурен обхват от 4.4 °C до 37.8 °C. Филтътът е лесен за обслужване и поддръжка благодарение на бързата и удобна клик система за смяна на филтърните касети, без да е необходимо спиране на водоподаването. Един комплект касети може да произведе до 2839 l филтрирана питейна вода, а препоръчителният интервал за смяна на филтрите е около една година.

Патронът, използван в системата, е FDF1-RC и основната му цел е да премахне хлора, неприятните миризми и вкус от водата (CTO – Chlorine, Taste and Odor). Системата работи без нужда от електричество и канализационни тръби. Тя също така е лека, с приблизително тегло от 0.820 kg, което я прави подходяща за монтаж, транспортиране и обслужване. Не на последно място, Pentair Freshpoint F1000-DFB притежава сертификациите по стандартите NSF, ANSI стандарт 42 и CSA B483.1, които гарантират функционалността, качеството и ефективността на решението.

Освен на Pentair, Аква Системи е партньор на над 20 други водещи производители от Белгия, Дания, Германия, Италия, Франция, Испания, Литва и други страни в трансфера, обработката и регулирането на различни видове флуиди. Не се колебайте, да се свържете със специалистите, за да откриете правилното решение за Вашия дом.

Източник на снимковия материал: Aква Системи, canva.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Аква Системи ЕООД
www.akva.bg