Предотвратете замърсяването на топлоносителя за по-ефективна отоплителната система и по-здравословна среда

13.09.2022 г.3 мин.

Зимните месеци чукат на вратата, а с тях идва и нуждата от отопление. Въпросът е кой е най-добрият метод за това? Често се налага старите отоплителни системи да бъдат заменени с оптимизирани кондензни котли. Подобно начинание обаче може да създаде сериозен проблем при монтажа, дори за професионалистите. Компактният филтър сепаратор Dirtmagslim, е надеждното решение за предотвратяване замърсяването с метални частици на топлоносителя. Произведено от утвърдената италианска компания Caleffi, продуктът е достъпен на българския пазар благодарение на експертите от ТермоДизайнТотал. С висококачествените и функционални решения, които българската фирма доставя, можете сами да осигурите комфорта в дома си.

Замърсяването на новия топлоносител с черни и цветни метали е следствие от предхождащите го метални радиатори и стоманени тръбопроводи. Това е така, заради ограничените възможности за подмяна на основните компоненти, изграждащи отоплителната система. Примеси от този род оказват неблагоприятен ефект върху котела, като засягат топлообмениците и циркулационните помпи – предпоставка за задълбочаване на проблема с течение на времето. Предимствата, с които магнитните филтър сепаратори Dirtmagslim се открояват от останалите продукти на пазара, ги превръщат в точното решение на проблема.  

Dirtmagslim улавя и събира циркулиращите в системата замърсявания. Това се осъществява посредством дефлектор, разположен в самия поток. Дефлекторът предизвиква завихряне, в следствие от което частиците се отделят и попадат в преливна камера. Там, благодарение на ниската средна скорост, те се задържат, без да преминават в потока. Този принцип на работа не само предотвратява замърсяването, но и свежда до минимум загубите в налягането на устройството.

Магнитните филтър сепаратори разполагат с допълнителен магнитен пръстен, поставен от външната страна на филтъра. Чрез него се повишава ефикасността на улавяне на вредните частици. Отстраняването на натрупаните замърсители е лесно и удобно, дори при работеща система. Допълнителна добавена стойност е сменяемият магнит за оптимална поддръжка. Той е част от комплекта на филтъра.   

Филтрите Dirtmagslim са пригодени за монтаж под котела. Също така дават възможност за различни варианти на свързване, съвместими с ограничени пространства.  

ТермоДизайнТотал доставят практични решения от ново поколение. С тях не просто модернизирате дома си, а повишавате цялостно ефективността му на фона на уютна атмосфера.  

Източник на снимковия материалТермоДизайнТотал, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ТермоДизайнТотал ООД
http://thermodesigntotal.com