Висока ефективност, стилен дизайн и решение за всеки сезон – открийте света на конвекторите

16.09.2022 г.4 мин.

Есента вече е факт, а с нея се връщаме не само към интензивния работен график, но и към търсенето на решения за отопление. Ето защо днес Ви представяме едно ефективно и стилно решение за отопление през зимата – конвекторите от гамата OC (Optimized Convection) на чешкия бранд Licon, част от технологичната група Korado. А благодарение на търговската и инженерингова фирма Рувекс, са достъпни и за българския пазар. Какви са преимуществата на OC конвекторите, предстои да разберете.

Конвекторите OC могат да се използват за отопление и за охлаждане. Te работят както с естествена конвекция, така и с вентилатори. Продуктовата серия на Licon е оптимизирана по отношение на шума, отоплителната мощност и разхода на електроенергията, необходима за вентилаторите. Друго предимство на тези уреди е съвместимостта им с всички източници на енергия, включително термопомпи, газ, електричество, соларна енергия, дърва и биомаса.

Серията Licon OC предлага богато разнообразие от технически решения и дизайни, под формата на различни модели конвектори. Ето какви са възможностите за избор:

Koraflex подов конвектор

Този модел е Вашето решение, ако сте любители на изчистения интериор, създаващ усещане за пространство. Koraflex е незабележима, ефективна и дизайнерски система за отопление, грижеща се за комфорта на дома Ви. А вариантът InPool е специално предназначен за нуждите на мокрите помещения и басейни.

Към конвекторите Koraflex са разработени и затварящи решетки – като подчертан интериорен детайл или напълно незабележими, слети с околното пространство.

Koraline свободно стоящи конвектори

Те представляват изящни отоплителните пейки, на чийто фон прозорците Ви ще се откроят. Koraline е за любителите на природата и красотата. Освен на високоефективна и надеждна отоплителна система, ще може да се насладите и на обаятелните външни пейзажи.

Koraline отоплителна пейка с акцент от дърво

Този модел е създаден за тези от Вас, които се придържат към практичността. Конвекторните пейки се предлагат с дъска от масивен дъб, бук или изкуствен камък. Освен от оптималните параметри за охлаждане и отопление, може да се възползвате и от мебелната им функционалност – Вашето кътче за релакс.

Korawall стенен конвектор

Моделът е с множество предимства, сред които икономична работа, по-голяма мощност при по-малки размери, по-бързо навлизане на топлината. Няма опасност да се изгорите на тях, тъй като са програмирани да достигат до максимална температура 40 °C. Топлината се разпространява в помещението без да се връща към стената. А дизайнът ще Ви „стопли” душата.

Koraspace фасаден конвектор

Ако пък сте привърженици на светлината и остъклените фасади, то Вашият избор е именно Koraspace. Тази страст може да Ви създава проблеми от гледна точка на независимостта от външните температури. На „помощ” идват фасадните конвектори. Те се отличават със способността си ефективно да регулират микроклимата в дома Ви.

Източник на снимковия материал: Рувекс, Korado, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рувекс АД
http://ruvex.bg/bg