Осигурете защита на дома си от алергени във въздуха и нахлуване на недоброжелатели чрез децентрализирана вентилационна система

17.06.2022 г.4 мин.

Когато става дума за децентрализираната жилищна вентилация, интуитивно я свързваме с предимствата ѝ за пречистване на въздуха и осигуряване на здравословна среда вкъщи, както и за понижаване на енергийните загуби. Оказва се обаче, че тя може да ни осигури и други предимства, за които ни разказаха нашите приятели от Смарт Еър Системс. Наред с другите функции, вентилационната система ще ни пази и от нахлуване и кражби в дома ни. Бързаме да споделим любопитната информация с Вас. Прочетете!

Нахлуването на недоброжелатели у дома причинява не само материални загуби, но оставя траен отпечатък и върху психологическото състояние на хората.

Обикновено кражбите се извършват през деня, когато няма никой или прозорците са отворени. Това улеснява най-много злосторниците, въпреки че някои от тях са повече от изобретателни и намират различни пролуки. Всичко това налага вземането на своевременни мерки за защита на дома, за да бъде той наистина крепост, както гласи известната поговорка.

Оказва се, че опасността от проникването през отворени прозорци не се отнася само за апартаментите на приземния етаж. Прозорците на 1-ви или 2-ри етаж също могат да бъдат лесно достъпни, ако до тях е възможно да се стигне чрез стълба, както и от близкия покрив на гараж или веранда. Наклонените вертикално прозорци също не осигуряват сигурна защита, защото с малки усилия и елементарни инструменти крадците отново получават достъп. Дори при застраховка на имуществото жертвите на кражба с взлом могат да не получат покритие на щетите си. Ако крадецът се е промъкнал през отворен прозорец, по всяка вероятност застрахователите ще определят като небрежност от страна на стопаните и ще откажат плащане.

Така много хора са поставени пред дилема – да пренебрегнат естествената вентилация на жилищното пространство като оставят прозорците затворени или да изложат сигурността на дома си на риск. Днешните сградни конструкции не позволяват почти никакъв въздухообмен през обвивката на сградата. По този начин технологиите, които имат положителен ефект върху енергийния баланс, причиняват друг проблем. Редовната вентилация е задължителна за хигиената, здравето и защитата на строителната конструкция, тъй като в лошо проветриви помещения бързо се образуват влага и опасни плесени.

Работещите хора, които често отсъстват през деня, трудно успяват да проветрят достатъчно дома си. Една от възможностите е инсталирането на контролирана вентилационна система. С автоматичното си интелигентно управление тя осигурява здравословен въздух в помещенията, който в същото време намалява вредните замърсители и финия прах. Така, дори през ваканционния сезон се гарантира оптимална вентилация на жилищното пространство без отворени прозорци, което от своя страна носи и усещане за сигурност.

Децентрализираната вентилация на немския производител getAir предлага просто и ефективно решение, което, благодарение на рекуперацията на топлината, прехвърля до 91% от отоплителната енергия към новия захранващ въздух и по този начин спестява пари. В допълнение, вече не е необходимо да правите избор между здравословната среда и сигурността на Вашия дом, тъй като всички прозорци могат да останат затворени.

Източник на снимковия материал: Смарт Еър Системс (Smart Air Systems), getAir, pexels.com, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Смарт Еър Системс ООД
www.smartairsystems.eu