Интелигента система за управление на подовото отопление – оптимално решение за ефективност и комфорт през зимата и лятото

07.09.2023 г.4 мин.

Лятото си отива и остава съвсем малко време за последни ремонти. Често те са свързани с отоплението у дома, тъй като студените месеци обикновено са свързани с нуждата от повече енергия, а също и с по-високи разходи, от които потребителите се опитват да спестят. Ето защо те се интересуват от модерните енергийно ефективни решения, които бързо изплащат стойността си и имат дълъг експлоатационен живот. Един от лидерите в областта на производството на ОВК решения е Danfoss, в чието портфолио може да бъде открита революционната умна система за управление на подово отопление Danfoss Icon2™. В следващите редове, ще разберете защо това оптимизирано решение е Вашият ключ към уютен дом както през зимата, така и през лятото.

Danfoss Icon2™ е интелигента система за управление на подовото отопление, която предоставя лесен монтаж и дигитална настройка. Сърцето на тази система е многофункционалният главен контролер, който може да бъде настроен като кабелна или безжична система или комбинация от двете, в зависимост от нуждите на потребителя. Този контролер може да бъде свързан с до 15 стайни термостата, предлагайки гъвкаво решение за подово отопление или охлаждане.

Монтажът на главния контролер е изключително лесен, с включени винтове, DIN шина и вграден нивелир. Не са необходими предварително сглобявани компоненти, а инсталацията може да започне незабавно след закупуването. Системата използва иновативни кабели и plug-in-push клеми, които съкращават времето и инструментите, необходими за инсталацията.

Icon2™ се отличава и с автоматично балансиране, което гарантира оптимално разпределение на енергията във всички помещения, осигурявайки комфорт и ефективност. Този баланс предоставя предимства като по-ниска температура на захранване и опростено проектиране без сложни изчисления.

Решението на Danfoss предоставя на потребителите и възможност за управление чрез отдалечен достъп с приложението Danfoss Ally™, което превръща системата в цялостно интелигентно решение за отопление/охлаждане. Единственото допълнително устройство, необходимо за целта, е Danfoss Ally™ Gateway, което свързва контролера към облачното пространство, а тъй като Danfoss Icon2™ е разработен на базата на протокол Zigbee 3.0, потребителите могат да управляват своето отопление и посредством други решения за интелигентен дом, базирани на Zigbee.

Не на последно място, термостатите Icon2™ се отличават с елегантен и компактен дизайн, с чувствителен сензорен екран, който се изключва автоматично. Безжичните модели могат да се монтират лесно с магнит, докато кабелните имат само два кабела за по-лесен монтаж и могат да бъдат комбинирани със съвместими рамки от различни производители.

Не се колебайте да се свържете с Данфосс, сегмент Climate Solutions и да се възползвате от високата експертиза на специалистите в намирането на правилното решение за Вашия дом!

Източник на снимковия материал: Danfoss

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Данфос ЕООД, сегмент Climate Solutions
http://heating.danfoss.bg