Какво трябва да знаете за потопяемите помпи и как да направите най-добрия избор за Вашите нужди?

17.01.2023 г.4 мин.

Потопяемите помпи са този тип помпи, които работят изцяло потопени във водата, която транспортират. Те намират приложение в изпомпването на вода за бита, напояването и  индустрията. Какви са предимствата на потопяемите помпи и какво трябва да знаете при покупка на такъв тип устройство, ще научите в следващите редове.

Потопяемите помпи се разделят условно на два вида спрямо вида на водата, за която са предназначени – за чисти или за замърсени води. Помпите за чисти води се използват най-масово за доставка на вода за питейно-битовите нужди на домакинствата или за напояване и са предназначени за инсталиране във водни басейни, резервоари, кладенци и сондажи. Потопяемите помпи за замърсени води се използват за отвеждане на отпадъчни води към канализационната мрежа.

При ежедневна употреба потопяемите помпи са доста по-ефективни от обикновените водни помпи, тъй като капацитетът им е по-висок. Това означава, че те могат да изпомпват водата от по-голяма дълбочина без никаква модификация. Друго предимство е, че потопяемите помпи могат да работят и при по-тежки условия на терена, където за другите видове помпи не би било възможно. Освен всичко това, потопяемите помпи работят изключително тихо, което ги прави подходящи за употреба в жилищни сгради.

Ако сте решили да инвестирате в потопяема помпа, е необходимо внимателно да направите своя избор, тъй като на пазара ще намерите изключително голямо разнообразие от продукти. Трябва да сте наясно за какво точно Ви трябва, къде ще работи помпата и  какви са особеностите на мястото, на което ще бъде монтирана. Това ще Ви насочи към подходящите параметри на устройството.

И накрая, но не по важност – намерете надежден партньор. Компетентните експерти от специализирана в областта компания  ще Ви запознаят с техническите характеристики и особеностите на продуктите, които предлагат, ще обърнат внимание на правилния монтаж и поддръжка и ще отговорят на Вашите въпроси честно и коректно. Имайте и предвид, че надеждният партньор ще отдели време, за да проучи Вашите нужди и няма да бърза да Ви продаде която и да е потопяема помпа. Добрите фирми ще Ви разкрият  предимствата и недостатъците на различните модели и ще Ви кажат какво покрива гаранцията още преди да сте завършили покупката.

За да подготвим този материал ни помогна екипът на Помпен офис. Ако не можете да се ориентирате и сте неуверени в покупката на потопяема помпа, специалистите от Помпен офис са готови да Ви помогнат! Те са професионалисти, които имат дългогодишен опит в продажбата на помпи, и уверено ще Ви насочат към правилното решение.

Източник на снимковия материал: Помпен офис

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Помпен офис ЕООД
http://www.pumpoffice.com/bg/index.html