Енергоспестяващи газови уреди решават проблема с високите сметки за отопление през зимата

19.01.2023 г.3 мин.

Зимата често се оказа сред по-малко любимите сезони за мнозина, въпреки красотата на снежната покривка, светлите празници и уюта, които носи със себе си. Една от основните причини за това е, че със студените дни идват и високите сметки за отопление, с които трудно можем да се разминем. Ето защо в днешния материал Ви разказваме за предимствата и възможностите за спестяване на енергия, които предлагат кондензните газови котли в сравнение с конвенционалните.

Енергоспестяващите газови уреди представляват вид газови уреди с доста по-висока ефективност, които оползотворяват горивото по-добре благодарение на по-ниската температура на изходящите димни газове. Този тип уреди имат голямо съотношение на минималната и максималната мощност и осигуряват плавното му следене. В зависимост от вида на отоплителната система, енергоспестяващите газови уреди могат да реализират значителни икономии.

Щом става въпрос за отопление, ако трябва да изберете между традиционни и кондензни газови уреди, имайте предвид, че кондензните котли са доста по-икономични по отношение разхода на газ в сравнение с традиционните котли, а също така и намаляват вредните емисии, отделяни в атмосферата. С кондензен котел вместо обикновен лесно може да спестите енергия.

Енергийните класове при газовите котли се обозначават със звезда между 1 и 4. За работа в режим на отопление кондензните котли имат най-висок клас от 4 звезди, а за работа в режим на производство на битова гореща вода имат максимален клас от 3 звезди. Този клас е по-нисък в сравнение с режима на отопление, тъй като режимът е по-високотемпературен. За сравнение: стандартните газови котли в режим на отопление имат клас 3 звезди, а при режим за БГВ – максимум 2 звезди.

За подготовката на този материал ни помогнаха специалистите от българското дружество Тотал Терм, специализирано в предоставянето на ОВК системи и решения.

Източник на снимковия материал: CANVA

 

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тотал Терм ООД
www.totaltherm.com