РСК Габрово и председателят на eCommerce Academy запознаха възпитаниците на габровска гимназия с професиите в електронната търговия

17.03.2023 г.2 мин.

Възпитаниците на Природоматематическа гимназия (ПМГ) „Академик Иван Гюзелев“ – Габрово се запознаха с тенденциите в професиите в областта на електронната търговия. Това се случи по време на лекцията „Основи по създаване на онлайн магазин и професиите, свързани с онлайн бизнеса“. Лекцията бе организирана от Регионална стопанска камара (РСК) – Габрово. А лектор бе специалистът в сферата Никола Илиев, председател на Академията за електронна търговия (eCommerce Academy).

Темповете на развитие на иновациите изпреварват заложените в образователната програма обучения. Търговците на дребно все повече развиват своите онлайн продажби и бизнесът им се нуждае от такива специалисти. По тези причини се организира и поредица от лекции за учащи, които да се запознаят с първите стъпки в онлайн бизнеса и професиите, реализиращи процеса на продажбите в интернет пространството.

В рамките на двудневно нетуъркинг събитие учениците се запознаха с разликата между онлайн магазин и „marketplace“, а също и със специалностите на кадрите, които ги обслужват, техниките cross sales и up sales при комуникация с клиенти и видовете комуникационни канали.

РСК – Габрово е провеждала многобройни мероприятия за стимулиране на бизнеса с внедряване на нови технологии, повишаващи ефективността и интелигентността на производствените решения. Този процес неминуемо е зависим от подготвени кадри за реализацията на иновациите в технологиите и прилагането им.

Източник на снимковия материал: canva.com, Българска стопанска камара (БСК)