Amazon ще доставя поръчки до вратите на своите клиенти с дрон в Локфорд, Калифорния

17.06.2022 г.2 мин.

Amazon въвежда Prime Air – услуга за доставка на пратки с дрон. Професионалните екипи от учени, инженери, футуристи и др. работят усилено, за да достигне новата технология до жителите на Локфорд, Калифорния, научи ПромоТех.bg.

От компанията работят съвместно и с Федералната авиационна администрация (FAA) и местните служители в Локфорд, за да получат разрешение за извършване на тези доставки.

Жителите на градчето Локфорд, което се намира на около 80 km южно от Сакраменто, ще имат достъп до една нова и футуристична технология. Клиентът прави своята поръчка, тя се подготвя и поставя на дрона, след което отлита в рамките на 30 минути към посочения адрес. Дронът идентифицира безопасно място за приземяване, оставя пакета и след това излита обратно.

Дронът ще притежава способността да лети на по-дълги разстояния, като същевременно безопасно и надеждно избягва самолети, хора, домашни любимци и всякакви препятствия, тъй като ще има функция за идентифициране на тези обекти.

Дружеството Prime Air успешно е преминало през строгите процедури, за да спечели сертификат за въздушен доставчик с дронове на FAA.

Плановете са тази технология да достигне и до други градове.

Източник на снимковия материал: aboutamazon.com